Kiełbasa Lisiecka

Kiełbasa Lisiecka

Produkt bezglutenowy

Kiełbasa Lisiecka to produkt ze starannie wyselekcjonowanych kawałków szynki oraz schabu. Specjalna technika wędzenia nadaje jej lśniącą, ciemnobrązową barwę. Odznacza się doskonałym smakiem i zapachem. Dominuje w niej smak doprawionego mięsa wieprzowego z delikatnie wyczuwalną nutą pieprzu, aromatem czosnku i zaznaczoną obecnością soli. Zapach jest swoisty dla kiełbasy czysto wieprzowej.

Dowód pochodzenia

Kiełbasa Lisiecka została zarejestrowana przez Komisję Europejską jako chronione oznaczenie geograficzne, co oznacza, że nazwa ta może być wykorzystywana wyłącznie do znakowania kiełbasy spełniającej wymagania specyfikacji oraz produkowanej na obszarze gminy Czernichów i Liszki, powiat krakowski, województwo małopolskie, Polska.

Produkty, których nazwy zostały wpisane do rejestru nazw chronionych i chronionych oznaczeń geograficznych podlegają systematycznej kontroli IHARS, która gwarantuje, że produkt ten jest najwyższej jakości i posiada certyfikat, który jest gwarantem oryginalności kiełbasy lisieckiej.