Wędzonki

Szynka z/k Wiejska Wędzona

szynka-z-kNieodzowna jako element stołu wiejskiego, idealna na biesiady. Jest piękna, pachnąca i przepyszna, a co najważniejsze robi niesamowite wrażenie na biesiadnikach. Wędzona jest w tradycyjnej wędzarni, a do wzbogacenia jej bukietu smakowego używa się tylko przypraw naturalnych

Szynka b/k Wiejska Wędzona

szynka-bkSzynka ta produkowana jest z dolnego i górnego mięśnia zrazówki ze skórą. Odpowiednio ukształtowana marynowana jest w roztworze peklosoli z odpowiednimi przyprawami. Kolejno podlega wędzeniu w wędzarniach naturalnych opalanych drewnem bukowym i olchowym, a następnie parzona. Tak wytworzona szynka posiada jedyny w swoim rodzaju smak i zapach oraz odpowiednią konsystencję. Wyrób ten przypomina szynkę produkowaną przez wytwórców przed wieloma laty, a obecnie cieszy się dużą popularnością wśród zwolenników takich wędlin.

Szynka z Listkiem

szynka-z-lisykiemZrobiona z jednego mięśnia chudej szynki wieprzowej. Marynowana i wędzona według staropolskiej receptury. Wiązana ręcznie sznurkiem i ozdobiona liściem laurowym co nadaje jej, wyjątkowego wyglądu i niepowtarzalnego smaku.

Szynka z góralskiej beczki

szynka-z-goralskiej-beczkiSzynka wykonana jest z najbardziej szlachetnego mięśnia szynki wieprzowej, który poddaje się leżakowaniu w odpowiednio przyprawionej zalewie w beczce dębowej. Wędzenie to cała sztuka, tak aby kolor tej wędzonki uzyskał barwę wiśniowo – brązową.

Schab z góralskiej beczki

schab-z-góralskiej-beczkiStarannie wyselekcjonowany schab wieprzowy poddany jest leżakowaniu w aromatycznej zalewie w beczce dębowej. Uwędzony na ciemno - wiśniowy kolor charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Szynka Domowa

szynka-domowaProdukcja szynki oparta jest na recepturze stosowanej przez masarzy przed kilkudziesięciu laty. Jeden mięsień wycięty z nogi wieprzowej pokryty warstwą około 1 cm tłuszczu poddany jest marynowaniu wiele godzin w odpowiednim roztworze soli i kompozycji przypraw.Wędzenie następuje w wędzarniach naturalnych opalanych twardym drewnem w wysokiej temperaturze, gdzie warstwa tłuszczu podlega procesowi topienia i wchłaniania go przez mięso. Dlatego też smak tej szynki jest tak osobliwy i niepowtarzalny w swoim rodzaju.

Szynka Płatka z Tłuszczykiem

szynka-platka-z-tluSzynka, która jest podstawą tego wyrobu wykonana jest z najbardziej szlachetnego mięśnia tylnej szynki wieprzowej. Szynka ta w otoczce tłuszczyku poddawana jest leżakowaniu w odpowiedniej zalewie przyprawionej naturalnymi przyprawami. Leżakowanie szynki z tłuszczykiem w warstwie zewnętrznej powoduje, że mięso do produkcji tej wędliny jest aromatycznie znakomite, a dodatkowa warstwa tłuszczyku ( ok 1 cm) powoduje jedyną w swoim rodzaju staropolską kompozycję smaku, niepowtarzalną wśród innych wędzonek. Specjał tego rodzaju jest wyjątkową ozdobą polskiego stołu, a smak to poezja w podniebieniach.

Rolada Boczkowa Tradycyjna

rolada-boczkowa-tradycyjnaWykwintna rolada z boczku wieprzowego. Uformowana w klasycznej siatce. Wędzona w tradycyjnej wędzarni na złoto – brązowy kolor. Unikalna mieszanka ziół i przypraw sprawia, że smakuje niezwykle zaskakująco i wyjątkowo.

Boczek Wędzony bez żeberek

 

boczek-wędzony-bzProdukt bezglutenowy

 

Wędzonka wieprzowa, uzyskana z najlepszej jakości polskich półtusz. Jest wędzony dymem olchowo – bukowym co daje aromatyczny i niepowtarzalny smak naszego produktu.

Sopocka Wędzona

sopocka-wędzonaProdukt bezglutenowy

 

Szlachetne kawałki schabu wieprzowego, marynowane i wędzone według staropolskiej receptury. Mięso do produkcji uzyskane z najlepszych, polskich półtusz. Wędzonka ta jest krucha i miękka, posiada delikatny smak, który zachwyci każdego bardzo wymagającego klienta.

Szynka Wiejska Wędzona

 

szynka-wiejska-wedzonaProdukt bezglutenowy

 

Wędzonka zrobiona z całych mięśni szynki wieprzowej. Jest jednym z kulinarnych skarbów Firmy. Przygotowana według staropolskiej receptury naszych pradziadów. Leżakująca przez kilka dni w tradycyjnej solance składającej się z naturalnych przypraw. Wędzona przez parę godzin ciepłym dymem drewna z drzewa bukowego i olchy. Tradycyjne wędzenie nadaje naszej szynce wyjątkowo intensywny aromat i niepowtarzalny smak.